söndag 18 november 2012

Fototriss - linjer

















Skyline kom jag att tänka på när jag läste veckans tema. Landet Annorlunda som vi kallar Singapore, där skyline ändra sig hela tiden. Raffles Hotel har ju funnits här länge och varit en symbol, sedan kom skyskraporna och det senaste, efter Marina Bay Sands, som ni kan se i hörnet på den första bilden. En båt som är en pool, 200 m ö h, som ligger över de tre hotellkropparna.


Singapores senaste skyline, Gardens by the Bay. Jag har ju sett den växa fram i drygt 2 år, men att se parken upplyst på kvällen, och superträden gör att Singapore får en ny skyline igen. De enorma växthusen och dessa superträd, träd som skiftar i färg

Dessa superträd är trädliknande strukturer som dominera parken, med varierande höjder upp till 50 meter. De är utrustade med miljöteknik, så de fungerar som ett riktigt träd. Solceller driver belysningen, regnvatten samlas och vattnar och även så på något viss så kyls också växthusen av dessa superträd. Spännande eller hur?

Två gigantiska växthus finns också, ett med blommor och det andra kallas Cloud Forest, där växter som växer på 1000 till 3000 meters höjd finns. Där inne är det svalt och det finns också ett 35 meters vattenfall. Det är väl detta växhuset som superträden kyler.

Landet annorlunda är det rätta namnet helt klart för Singapore, undrar hur nästa skyline ska se ut!
Vill du läsa mera om parken, klickan på länken: Gardens by the Bay.

Vill du se mera linjer, klicka på Fototriss!

söndag 11 november 2012

Fototriss - rörelse

Tre motiv på rörelse, men på olika sätt. Frysa en vattendroppe, panorering och att frysa en rörelse.
Mera rörelse hittar du på veckans Fototriss.

fredag 9 november 2012

Tema fredag - dripp dropp
















Dripp dropp är det mycket även i Singapore, regnar nästan varje dag en liten stund. Nu  i november-december är det monsun också, så då regnar det lite mera och åskar.
Bilden är från en övning från min fotokurs, där vi skulle "frysa" en vattendroppe påväg ner i en skål. Ett rolig övning. Så har man inget att göra en dag är det bara att låsa in sig i ett mörkt rum, badrummet är perfekt bara det finns en kran och handfat och förstås droppande vatten. Svårast att ställa in själva hastigheten på droppandet. Att få det lagom är inte lätt!

Bjuder också på en bild från våran trädgård, regndroppar på bananblad.
Mera dripp dropp hittar du hos Sinneskatten på Tema fredag
Klickbara bilder om du vill förstora!