söndag 14 oktober 2012

Fototriss - Så här ser det ut där jag är













































Veckans tema i fototriss är hur det ser ut precis nu där jag är. Att bo vid ekvartorn och mitt i det gröna bältet där jordens alla regnskogen finns och där det inte finns några utmärkande årstider, så det kvittar när jag går ut i regnskogen  för det ser precis likadant ut när som, ingen höst eller höstfärger här inte, utan grönt och åter grönt. Regnskogen omvandlar koldioxid till ren luft, som ni vet och idag håller människan på att utrota regnskogen!
I regnskogen och vid ekvartorn så regnar det rikligt. Nederbörden i Singapore är cirka 2600 mm på ett år, jämfört med Sverige 600 mm. Mer än hälften av regnet som faller i regnskogen kommer från skogen själv.
Bilderna jag bjuder på, är från min trädgård idag på förmiddagen, rosa och röd ingefärsblomma och bananblomma. De blommar om och om igen, året om!
Fototriss finns det mera bilder på hur det ser ut just nu.

söndag 7 oktober 2012

Fototriss - Rosa































Klicka på bilderna för större bild!
Veckans tema i Fototriss är ROSA, eftersom det är oktober och rosa bandet-kampanj. Stöd forskningen av bröstcancer! Mera rosa trissar hittar du på Fototriss.

torsdag 4 oktober 2012

I Like - Leia i luften
















Jag gillar att jag lyckats fånga en bild med Leia i luften, hon bara flyger fram på våran veranda.
Mycket spring i dessa ben och bara 15 månader. Bilden är tagen, när vi var på Rawa Island i Malaysia, nu i helgen som varit. Våran paradisö i sydkinesiska sjön och med Tengha som närmsta grannö, ni vet första ön som Robinsongänget var på.
Mera I Like hittar du på Torsdagstema.